Mesolongi
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Υφαρπαγή τάξης από συνάδελφό του συμβασιούχο

Σταματημό δεν έχουν τα παρατράγουδα στο 1ο Δημοτικό σχολείο και το γκέτο των εκπαιδευτικών καλά κρατεί όπως μας αναφέρουν οι γονείς, πλούσια η δράση και οι παρανομίες του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού που παραμένει ατιμώρητος, απολαμβάνοντας τη συγκάλυψη μερικών συναδέλφων του και του διευθυντή. π.χ

1. Όπως μας ανέφεραν πολλοί γονείς ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός προσπαθεί να παίρνει πάντα μεγάλες τάξεις για να μπορεί να συνοδεύει εκδρομές που γίνονται με το σχολείο εκτός νόμου, για να μπορεί να επισκέπτεται μεταξύ τον άλλων προορισμών Μόνες της αρεσκείας του και να ψυχαγωγεί δωρεάν εξωσχολικά ενήλικα η ανήλικα άτομα του στενού του περιβάλλοντος… (δείτε περισσότερα εδώ)

2. Ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός ο οποίος μας έχει απασχολήσει και στο παρελθόν, είναι ο ίδιος άνθρωπος πού παρέκκλινε την παρέλαση της 25ης Μαρτίου την προηγούμενη σχολική χρονιά… (δείτε περισσότερα εδώ)

Ο εκπαιδευτικός λοιπόν αυτός υφάρπαξε την Ε’ τάξη δημοτικού από συνάδελφο του συμβασιούχο που δικαιωματικά της ανήκε η τάξη διότι έπρεπε να τη συνεχίσει δεύτερη χρονιά όπως και σωστά το αναφέρει ο εκπαιδευτικός νόμος.

Όταν το περιστατικό αναφέρθηκε στους γονείς από τα παιδιά τους ότι θα αναλάβει την τάξη τους ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός όλοι οι γονείς εξοργίστηκαν και σύσσωμοι 15 εκ των 16 γονέων που τα παιδιά τους είναι στην Ε’ τάξη του Δημοτικού μετέβησαν στο γραφείο του διευθυντή και εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους και την άρνηση τους για το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό.

Μεταξύ των άλλων του ανέφεραν ότι η τάξη ανήκει δικαιωματικά στην περσινή εκπαιδευτικό που πρέπει να συνεχίσει το έργο της για δεύτερο έτος εφόσον βρίσκεται στο 1ο Δημοτικό.

Ο διευθυντής λοιπόν τους καθησύχασε και τους είπε να προσέλθουν την επόμενη μέρα στο σχολείο για να διευθετήσουν το θέμα.

Οι γονείς τον υπάκουσαν και την επόμενη μέρα προσήλθαν στο σχολείο 15 εκ των 16 γονέων που έχουν τα παιδιά τους στην πέμπτη τάξη με την Ελπίδα ότι θα λυθεί το θέμα τους και να επανέλθει η τάξη στην εκπαιδευτικό που την δικαιούται.

Σημειωτέον ότι ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων ήταν στο πλευρό των γονέων για την παράνομη ενέργεια που έκανε ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός.

Η στάση λοιπόν του διευθυντή κατά τη πολύωρη συζήτηση με τους γονείς και του εκπροσώπου του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, οι οποίοι επέμεναν να επέμβει και να διορθώσει αυτό που συνέβη στο σχολείο, του οποίου έχει την ευθύνη για τη λειτουργία του, μα αυτός στάθηκε πολύ κατώτερος των περιστάσεων και ανεπαρκής για την επίλυση του θέματος.

Βλέποντας την ανεπάρκεια του οι γονείς και την άρνηση του να επιλύσει το θέμα, του ζήτησαν να φέρει το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό στην αίθουσα για  να του εκφράσουν οι ίδιοι την άρνηση τους ότι δεν τον εμπιστεύονται για την εκπαίδευση των παιδιών τους.

Ο διευθυντής αποχώρησε από την αίθουσα που συζητούσε με τους γονείς κάλεσε το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό να μεταβεί στην αίθουσα. Όταν μπήκε ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός μαζί με τον διευθυντή στην αίθουσα με ένα ύφος έπαρσης και με βλέμμα απαξιωτικό προς τους γονείς τους είπε υποτιμητικά: Σας ακούω; Εκεί λοιπόν οι γονείς σύσσωμοι του εξέφρασαν την άρνηση τους τη δυσαρέσκειά τους να αναλάβει την πέμπτη τάξη η οποία είναι και η σοβαρότερη τάξη του Δημοτικού και ότι τον κρίνουν ανεπαρκή να διδάξει τα παιδιά τους.

Μεταξύ των άλλων αξίζει να σημειωθεί η απαξίωση που έκανε ο διευθυντής στους γονείς και στο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, μάλιστα από πληροφορίες όλων των γονέων που παραβρίσκονταν μας ανέφεραν ότι τους απείλησε ότι θα καλέσει τον εισαγγελέα και την αστυνομία εάν δεν φύγουν από το σχολείο και να σταματήσουν να τον ενοχλούν διότι το καταστατικό δεν αλλάζει.
Εδώ λοιπόν μπαίνουν οι πολλές αμφιβολίες, ποιά τα κίνητρα του διευθυντή για τη συγκάλυψη που παρέχει στον συγκεκριμένο εκπαιδευτικό σε ατοπήματα που έχει υποπέσει πάρα πολλές φορές στο παρελθόν;
Έχουμε αναφερθεί σε παλαιότερα άρθρα μας.

Μετά την απαξίωση που έλαβαν από τον εκπαιδευτικό και το διευθυντή του σχολείου μετέβησαν και οι 15 γονείς για να θέσουν το πρόβλημά τους στον διευθυντή της πρωτοβάθμιας για να επιλυθεί το θέμα τους.
Ο διευθυντής πρωτοβάθμιας τους αφουγκράστηκε κατάλαβε την αδικία που έγινε και επικοινώνησε με τον διευθυντή παρουσία των γονέων και τον υποχρέωσε να κάνει το καθήκον του σωστά, να αλλάξει το καταστατικό και να διορθώσει την αδικία επαναφέροντας την τάξη στην συμβασιούχο εκπαιδευτικό η οποία της ανήκε δικαιωματικά.
Ο διευθυντής υποχρεώθηκε πλέον από τον προϊστάμενο του να διορθώσει την αδικία που έχει συμβεί.

Επίσης, όπως μας ανέφεραν πολλοί γονείς,  ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός διαδίδει στην τοπική κοινωνία ότι έχει την απεριόριστη υποστήριξη της Μητρόπολης, διότι συγγενικό του πρόσωπο βρίσκεται στους κόλπους της εκκλησίας και για αυτό το λόγο δεν μπορεί κανένας να τον επιπλήξει. Οι περισσότεροι γονείς διστάζουν να μιλήσουν και να αντιδράσουν φοβούμενοι μήπως στοχοποιηθούν τα παιδιά τους. Αν αυτό δεν λέγετε γκέτο ας μας πει κάποιος, πως ονομάζετε;

Σχετικά

Συνελήφθη για κλοπή περιπτέρου στο Μεσολόγγι.

MESOLONGI

Νεοχώρι: Σύλληψη ατόμων για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

MESOLONGI

Πέταξαν την ηρωίνη στο δρόμο όταν είδαν τους αστυνομικούς

MESOLONGI